top of page

Vår 2019

Medlesmrabatt till
Daniel Boyacioglu & Landæus Trio

Lördag, 28 september, 2019, 19.00
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd, Kultur & Fritid

Alla våra medlemmar kan köpa biljetten till 175 kr + serviceavgift (Ord pris 200 + serviceavgift).

Boka här: https://kulturkvarteret.ebiljett.nu/kampanj/jazzlovers

Daniel Boyaciogluär poeten som tidigt 2000-tal introducerade spokenword-dikten i Sverige och har sedan dess släppt sju böcker, tre album och uppträtt på allt ifrån operascener till hiphopklubbar.

Musikern Mathias Landæusär med sina 15 album och flertalet samarbeten den jazzpianist som med störst nyfikenhet och i över två decennium hittat nya sätt att överraska publiken. Recensenterna kallar honom för den minst förutsägbara jazzaktören i landet.

Mathias Landæus och Daniel Boyacioglu träffades första gången år 2002 när dom båda ingick i jazzklubben Faschings husband tillsammans med vad som senare kom att utgöra stora delar av svensk jazzelit. Deras gemensamma album Bön för världenliknar inget annat, där dikten och rapen möter jazzens många uttryck i lekfullhet och precision. Dikterna undersöker bland annat teman som utanförskap och kärlekssorg, eller snarare den kärlek och det liv som våldet i ett samhälle tuggar sönder.

”Tillsammans skapar de ett verk där dikt möter jazz, där rap blir ordets väg till mig. Ord av stor betydelse. Ord som rör och berör. Viktiga ord. Till vacker pianojazz. Sällan har en ”jazzplatta” berört mig som denna. Som Sommarpsalm, en hymn, en beskrivning av Sverige precis som landet är, som det kan vara, som det borde vara. För mig är detta en av den här tidens viktigaste skivor.”
Mats Palmquist, LIRA

190929_landaeus_axs.png

Foto: Per Kristiansen

bottom of page