top of page

2022

Anders Widmark Trio
Anders Widmark - piano, sång Tobias Grenholm - bas Simon Liljeblad – trummor

Torsdag 2 febdruari. 19.00. Kulturkvarteret, Kristianstad.
Entré: 245 kr. Medlem och pensionär betalar 195 kr.•Pensionär/Medlemskod: bluebird2023. Medlem väljer "Ordinarie" biljettyp och anger sedan koden i kassan innan de betalar. Koden drar av 50 kr på biljettpriset så de betalar 195 kr +25 kr serviceavgift. 
Boka förköp: https://kulturkvarteret.ebiljett.nu/Tickets/Choose/1340?S=0

En av våra största pianister besöker Kulturkvarter i Kristianstad.

Skönt sväng mellan fjärilsförsiktigt och explosivt, med vacker sång och kloka texter som växer varje gång. Så kort och enkelt kan Anders Widmark presenteras.
Han har fått Grammis två gånger, är vida uppskattad för sina tolkningar av våra psalmer. Lika mycket soul som jazz. Men framför allt är det musik och texter som vi bär med oss som styrka i det dagliga livet, lika mycket i sorg som glädje. Sett så är Widmark en av våra mest tidlösa och ständigt aktuella artister. Eller som den engelske musikjournalisten Stuart Nicholson formulerat det: "One of the great pianists of our time."
På senaste albumet “Hear Me Talkin’ bekräftar Anders Widmark detta i tolv sånger. Det är så enkelt och direkt, så nära att alla som lyssnar får den där sköna gåshuden som bara bra musik kan ge. Kanske är det hans fängslande groove. Kanske är det de kloka tankarna som genomsyrar texterna. Oavsett är känslan att det här behöver vi mer av i denna märkliga värld. Speciellt nu, i dessa turbulenta tider. Då är det medicin med både direkt och långvarig verkan att uppleva Anders Widmark.

Konserten arrangeras av Blue Bird Jazz och Musik i Syd. Med stöd från Kristianstad Kommun, Kultur Skåne och Statens Kulturråd.

 

Anders Widmark - pressbild 2 - photographer and copyright ®Mike Eriksson - instagram- _con
bottom of page