top of page

2022

Bröllopsblues & Frank Sinatra

Songs in the key of Frank & Lilla Blå

 

Tollarps Medborgarhus, Tollarp. Påskdagen, söndag 17 april. kl 17.30
Boka förköp online: https://www.biljettkiosken.se/event/220417-bluebird-brollopsblues
Frank och Lilla Blå.jpg

18.00 Songs in the key of Frank.
Anders Anton (sång och gitarr) och Rune Lindqvist (piano) hyllar Frank Sinatra och ger oss hans klassiska låtar, presenterade på ett personligt och engagerat sätt.
För Monica Zetterlund var texten det viktigaste när hon sjöng. Det var den som bar musiken och det hon ville förmedla.
– Jag växte upp med Frank Sinatra på mammas skivtallrik och minns naturligtvis alla de fina melodierna och de fantastiska orkesterarrangemangen, säger Anders Anton.
Men det som gjorde starkast intryck på Anders Anton var Sinatras sätt att sjunga, att nå fram med texten och låtens budskap, storyn, till honom som lyssnare. Detta vill han förmedla och föra vidare i sitt och Jespers Sinatra-program.
Anders Anton är sångare och gitarrist med bakgrund i visa och jazz. Han har spelat på bl.a VisFestivalen i Västervik och Åhus Visfestival. Rune Lindqvist, med rötterna i Bjärnum, var pianist till Sonja Stjernquist i 20 år, kapellmästare för Radio- och TV-program, osv osv.

• Anders Anton - sång, gitarr • Rune Lindqvist – piano 

 

19.00 Lilla Blå.
När Corona gjorde livet surt började fem gamla vänner lira blues tillsammans för att roa sig. Nu är Lilla Blå, som de heter, mogna att spela för fler. Världspremiär således.
Tillsammans har Lilla Blå över 100 års bluesrutin i blodet. Lilla Blå, som bandet kallar sig, har nu växt ihop med en helt egen stil. Några har spelat ihop innan. Några med andra i olika konstellationer och sammanhang.
De bjuder på lite gammalt, lite nytt. Lite lånat och rätt mycket blått. Som det ska vara på bröllop. Tolkningarna på skånska är både finstämda och roande i en skön mix. Det är hopplöst svårt att sitta still när Lilla Blå svänger som bäst, så ta gärna med danseskorna.
• Mikael Johansson – sång, munspel • Lari Pitkänen – gitarr, sång • Peter Wikenholm – keyboard • Anders O. Engberg – bas, sång • Michael Göransson - trummor •

bottom of page