top of page

2023

GEJOMA - Ny fräck akt med Jojje Wadenius!

Georg ”Jojje” Wadenius (gitarr), Mattias Svensson (bas) och Jonas Holgersson (trummor).
• 19.00 Måndag 2 oktober – Lilla Salen, KulturKvarteret
• Förköp är billigast och bäst. 225 SEK. I dörren är det dyrare: 275 sek. 
   Pensionärer och medlemmar i Blue Bird betalar 175 SEK.
• Förköp: https://www.kulturkvarteret.com/kalender/gejoma-en-ny-frack-akt-med-jojje-wadenius/
Jojo.jpg

GEJOMA är ännu inte så välbekant och etablerat. Men personerna bakom bokstäverna - Georg Wadenius, Jonas Holgersson och Mattias Svensson - är alla kända och uppskattade i musikens värld. Och då handlar om att sjunga ordlöst, som bara Jojje Wadenius kan, och om kickar till både själ och hjärta av Holgersson och Svensson. Men också, när stunden faller väl och Jojje drabbas av feeling, blir det gärna lite scatsång.
Georg ”Jojje” Wadenius är mest känd i Sverige för sina barnvisor (t.ex. Kalles Klätterträd och Goda’ Goda’ med texter av Barbro Lindgren), som han har mottagit 3 grammisar för.

Genom åren har han spelat leadgitarr med bl.a. Blood, Sweat & Tears, Steely Dan samt kompgitarr med allt från Simon & Garfunkel till Luther Vandross och Aretha Franklin. 
Jonas Holgerssons trumspel är melodiskt, dynamiskt, energiskt och fantasifullt. En av Nordens mest anlitade jazztrumslagare, har arbetat med Chris Potter, Benny Golson, Monica Zetterlund, Georg Riedel, Tommy Körberg, Kurt Elling, Rigmor Gustafsson, m.fl.
Mattias Svensson formligen dansar med sin bas, och spelar också med Jan Lundgrens trio och Victoria Tolstoy. Har dessutom en egen internationell karriär med Johnny Griffin, Toots Thielemans, Clark Terry, Lee Konitz, m.fl.

 

Ett arrangemang av Blue Bird Jazz och Musik i Syd.​

musik_i_syd_logo_pos_2-png-scaled.jpg
bottom of page