top of page

2021

Jean-Simon Maurin Trio
Jean-Simon Maurin - piano, Kristofer Johansson – trummor, Jonas Castell - kontrabas.

Lördag 10 juli, Showtime 16.30 Dörrar öppnar 15.00,
Äppelbacken hos Carlströms i Olseröd, Sockenvägen 509, Degeberga.

PICKNICK-konsert! Ta med din egen picknick-korg, stol och filt, och njut en stund i den fina gräsbacken. (Gärna klaffstol, fyra ben är svårt i backen).

Entré: FÖRKÖP endast 150 sek. Dyrare i dörren 200 spänn!

Förköpa här: https://www.biljettkiosken.se/event/210710-bluebird-jazz_i_appelbacken_10_juli
JMM Trio HÖG.jpeg

När Jean-Simon Maurin Trio släppte sin debut ”Rhythm with a pinch of something” hyllades den av en enig kritikerkår. En av de mest övertygande svenska debutanter på flera år, sa man då för 15 år sedan. ”Framförandet blir till helgjuten triojazz med kreativt och inspirerat pianospel. "Men framför allt finns här ett kraftfullt och passionerat uttryck..." (Orkester Journalen).

"...Vad som framför allt slår mig när jag hör Jean-Simon är hans osvikliga sinne för form. Hans spel är mycket elegant, samtidigt som det är rätt klurigt emellanåt. Och - inte minst - hans kompositioner är hur fina som helst. Den killen kommer att gå långt..." (Skånska Dagbladet)

"Från den allra första pianotonen har den 27-årige debutanten Jean-Simon Maurin, med sitt fjäderlätta anslag och lekfulla spel, verkligen visat att han har i den svenska jazzens finrum att göra..." (Trelleborgs Allehanda/Ystads Allehanda)

Nu har en ny version av trion sett dagens ljus. Den nu Blekingebaserade trion spelar Jean-Simons originalmusik blandat med standards ur den amerikanska sångboken. Hårdsvängande och melodiös jazz med både inslag av folkmusik och blues.

Presenterat i samarbete med

musik_i_syd_logo_pos_2-png-scaled.jpg
bottom of page