top of page

OBS: Nytt datum grundat COVID-19 

2021

Anna Lundqvist och Jonas André

Lördag 22 maj. 18:00
KulturKvarteret, Kristianstad.
Konserten ingår i LiveGreen Festival, 22-23 maj, en del av Kulturnatten Kristianstad.
Fri entré.
Anna_Lundqvist_&_Jonas_Andre_press_4.jpg

Det uppstår en speciell magi när sångerskan Anna Lundqvist och pianisten Jonas André spelar tillsammans – ett samspel av nästan telepatisk art. 

Musiken rör sig sömlöst mellan europeisk jazz, beat och pop där originalkompositioner blandas med låtar av exempelvis Joni Mitchell, Kenny Wheeler, Norma Winstone, Alexander Lövmark, Anders von Hofsten och Jay-Jay Johansson. Melankolisk harmonik och en viss dramatik knyter allt samman till en djupsinnig och ärlig repertoar med texter om livet, passionen och viljan.
De spelade ihop för första gången för 20 år sedan, när de båda studerade på Skurups folkhögskola. Och trots att de kom från olika bakgrunder rent musikaliskt insåg de genast att de hade en särskild musikalisk kemi. Livet och vidare studier kom emellan och duon lades temporärt i malpåse. Viljan att musicera tillsammans försvann dock aldrig riktigt. 2019 återuppstod duon för att utveckla kemin och skapa ny musik tillsammans.
8 maj 2020 släpps nya albumet REUNION, singelsläpp 8 april med The nearness of you.
Mer info:
www.facebook.com/lundqvistandre

Anna Lundqvist – hyllad sångerska och kompositör. Hon är utbildad på Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje och har varit verksam i 20 år. Under den tiden har hon släppt fem kritikerrosade skivor samt en notbok med egna kompositioner. Den senaste skivan MEWE  (Anna Lundqvist Quintet, 2018) blev nominerad till Manifestgalan i kategorin Årets jazz och blev hyllad i utländsk press och media. Sedan några år tillbaka är hon också verksam som musiker och gästföreläsare i Lissabon, en stad hon kallar sitt andra hem.

Jonas André – musiker och kulturell mångsysslare. Han är utbildad vid Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje samt Musikhögskolan i Malmö. De senaste 25 åren har han varit inblandad i flera olika musikaliska projekt; som musiker, producent och grafisk formgivare. Han producerade en mängd skivor under sin tid på Caprice Records och ligger bakom upptäckter som Edda Magnason och den mycket uppskattade skivserien Improvisational (pianoimprovisationer med bl.a. Jacob Karlzon och Mats Öberg). Han är även aktiv som art director och omtyckt fotograf.

bottom of page