top of page

2023

Anders Anton sjunger favoriter ur
Frank Sinatras repertoar

Anders Anton Påhlsson (gitarr, sång), Sven Bjerstedt (piano), Zoltán Csörsz Jr. (trummor) och Jesper Nordberg (kontrabas).
• 19.00 Torsdag 28 september – Lilla Salen, KulturKvarteret
• Entré 225 SEK exklusive serviceavgift.
• Förköp https://kulturkvarteret.ebiljett.nu/Tickets/Choose/1401?S=0
•Café och Bistro öppnar 18:00 och har öppet till 20:30 – här kan du hitta något gott att äta och dricka från vår bistromeny. Glöm inte att boka ditt bord för kvällen – bokabord@kulturkvarteret.com

Mer info: https://www.kulturkvarteret.com/kalender/songs-in-the-key-of-frank 
anders Anton goes Sinatra.jpeg

Anders Anton Påhlsson växte upp med Frank Sinatras skivor snurrande på mammas skivspelare. Intrycken och impulserna från den tiden bär han med sig när han nu tillsammans med en trio musiker tolkar sina favoriter ur Sinatras repertoar. Det är ingen dålig trio han har med sig; två synnerligen väletablerade musiker i jazz-Sverige och en ung stigande stjärna på musikhimlen. Anders är kanske mest känd som trubadur med svenska visor på repertoaren, men här får vi alltså möta honom när han tar sig an Sinatras låtar med svänget och balladerna. Förvänta er en mogen musikant med stor känsla för tajming och text och med en baryton som både kan riva till och smeka ljuvt.

Sven är en av giganterna bland våra svenska jazzpianister och är känd och uppskattad av en stor publik, inte minst i Skåne där han är hemmahörande. Otaliga är de sammanhang han medverkat i som pianist, kompositör, arrangör och kapellmästare. Monica Zetterlund, Helen Sjöholm, XL Big Band, Simfonietta Syd, Berndt Sjögren, Anders Bergcrantz, Putte Wickman, Carola och Clas Janson är bara några i raden av de artister och band han samarbetat med. Sven är universitetslektor i musik och verkar även som författare med inriktning på musik och musikteori.
Zoltán är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige. Han ingår sedan några år i pianisten Jan Lundgrens trio. De senaste åren har Zoltán spelat med europeiska och amerikanska jazz, pop, rock, hip hop band och musiker som Quincy Jones, Wha Wha Watson, James Moody, Sylvia Vrethammar, Lill Lindfors, LaGaylia Frazier, Viktoria Tolstoy m.fl.
Jesper är kontrabasist och tonsättare baserad i Malmö och Köpenhamn. Med en stor ton och karakteristisk fingertoppskänsla för rytmiska förändringar och förvrängningar, har han etablerat en egen röst på jazzscenerna i både Köpenhamn och Malmö. Han har arbetat med en rad framstående jazzmusiker, som Tomasz Dabrowski, Michala Østergaard Nielsen och Jesper Zeuthen. I våras släppte han sitt första album med Jesper Nordberg Trio.​


• Arrangör: Blue Bird Jazzclub, Musik i Syd och Kristianstads kommun, Anders Anton​

bottom of page