top of page

2019

Peter Asplund Big Band Show
The Christmas Feeling

Onsdag, 11:e December kl. 19.00 , Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd, Kultur & Fritid, Blue Bird Jazzklubb
Biljettlänk till Christmas Feeling: http://kulturkvarteret.ebiljett.nu/home/tickets/984/false
Rabattkod för Blue Bird medlemmar: ”christmas19” Anges i slutet av köpet = 50 kr rabatt.
0001.jpeg

Trumpetaren, sångaren, kompositören och underhållaren Peter Asplund tar sin stora julshow, ”The Christmas Feeling” till Kristianstad ännu en gång. Till sin hjälp har han några av våra främsta svenska sångerskor; Isabella Lundgren, Vivian Buczek och Anna Jalkéus. Dessa backas dessutom upp av XL Big Band.


Peter Asplunds Christmas Feeling som gjort succe landet över verkar bli en återkommande jultradition även i Kristianstad. Trumpetaren och sångaren Asplund har sedan julen 2013, tillsammans med några av våra främsta vokalister, gjort ett antal julshower i framför allt storstäderna. I fjor lyckades Blue Bird fånga Asplund och få honom att besöka Kristianstad Kulturkvarter. Och i år upprepas detta, vilket innebär att vi ännu en gång får möjlighet att komma i julstämning med hjälp av sångerna ur den amerikanska sångboken - Bing Crosby & Frank Sinatra, Nat King Cole & Ella Fitzgerald - och musiken från ett häftigt storband, XL Big Band.

 

Det blir de gamla goda låtarna, som aldrig går ur tiden. Men med ett modernare skimmer, säger Asplund och berättar att de fyller på med lite nya låtar varje år.
Lite som Kalle Ankas Julafton i SvT alltså. Något gammalt byts ut mot något nytt varje år. Och vi älskar att få se det år efter år.


Asplund är inte ensam, men lite sällsynt, som manlig vokalist. Med sig på resan har det därför blivit mest kvinnliga vokalister. Så även i år då några av våra främsta röster är med på resan: Isabella Lundgren, Vivan Buczek, Anna Jalkéus. Allt uppbackat av XL Big Band.

 

Showen ger därmed ett brett utbud av olika paket. I några nummer är någon ensam, i andra gör några något tillsammans, och när hela gänget blommar ut ihop blir det som ett svängigt fyrverkeri.

Biljettlänk till Christmas Feeling: http://kulturkvarteret.ebiljett.nu/home/tickets/984/false
Rabattkod för Blue Bird medlemmar: ”christmas19” Anges i slutet av köpet = 50 kr rabatt.

bottom of page