top of page

2020

Niclas Knudsen Trio
Niclas Knudsen (gitarr), Kresten Osgood (trummor) och Anders Christensen (bas).

Lördag 26 sept. 19.00. Café Årum, Naturum, Kristianstad.
Medlemmar 240 kr. Förköp: 290 kr. Kassan: 350 kr. 
Boka förköp online: https://www.biljettkiosken.se/event/200926-bluebird-niclas_knudsen_trio
thumbnail_Nic sh.jpg

Go North

Niclas Knudsen Trio tar utgångspunkt i jazzen, men rör sig norrut i ett sökande efter nya musikaliska jaktmarker. Det blir således sentenser från gamla folkvisor, hymner och ballader, vilket leder musiken till något som kan kallas nordisk blues. Gamla minnen, längtan och glädje blandar sig med jazzens fria toner och bildar både ny och gammal musik.

Niclas Knudsen

Bandledaren, gitarrist och kompositör Niclas Knudsen är ett välkänt ansikte på den danska musikscenen, och har bland annat spelat med musiker som Adam Nussbaum, John Tchicai, David Liebman, Ray Anderson, Billy Preston och Tom Jones. Han är dessutom främsta kompositören i bandet Ibrahim Electric, med vilka han har turnerat intensivt med under 14 år, både i Danmark och internationellt. Han är även känd och uppskattad som en i bandet Kalaha som blandar jazz, afrobeat och electronika. Dessutom medverkar han i en lång rad andra konstellationer som kräver en gitarrist som är något utöver allt annat.

thumbnail_AC sh.jpg
thumbnail_Kresten sh.jpg

Anders ”AC” Christensen har spelat bas mycket med bröderna Nikolai och Mikkel Hess, komponerat filmmusik och internationellt spelat med bland andra Aaron Parks, Paul Motian. Bland musikervänner kallas han ofta ”mannen med de gyllene öronen” eftersom han är så god till att lyssna till musikens kärna, och att improvisera till detta.

Kresten Osgood

Anders "AC" Christensen

Kresten Osgood har levt för, i och med musik hela sitt liv. Piano och trummor var lika självklara som att gå och prata redan när han var liten. Musiken har också tagit Kresten till stora delar av världen med all sorts musik; från marimba band, afrikanska rytmer, B3 Hammons organ combos (som han själv också trakterar), alla sorters jazz, improvisation, hip hop, rhythm&blues och som rytmiskt ackompanjemang till kända singer-songwriters. För att inte tala om hans gig med Bennie Maupin, Billy Preston, William Parker, Brad Mehldau, Eugene Chadbourne, Josh Redman, Jason Moran och ett oändligt antal andra. Han har spelat in skivor med Paul Bley, Yusef Lateef, John Tchicai, Oliver Lake, Wadada Leo Smith, Kurt Rosenwinkel, Sam Rivers, Akira Sakata, Dr Lonnie Smith, Hugo Rasmussen, Bent Jædig m.fl. Osgood har även sin egen radioshow (Osgood´s Jazz), en barnshow, och arbetar på Rhytmus Konservatorium i Köpenhamn.

Niclas Knudsen Trio

Niclas Knudsen (gitarr), Kresten Osgood (trummor) och Anders Christensen (bas).

Lördag 26 sept. 19.00. Café Årum, Naturum, Kristianstad.
Medlemmar 240 kr. Förköp: 290 kr. Kassan: 350 kr. 
Boka förköp online: https://www.biljettkiosken.se/event/200926-bluebird-niclas_knudsen_trio

Presenterat i samarbete med

cafe årum.jfif
SvenskJazz_Logo_50x50_text_web.jpg
sfr-printlogo2.png
1554.png
bottom of page