top of page

2022

Anna Lundqvist Lisboa Cinco
Anna Lundquist – sång • Daniel Bernardes – piano • Antonio Quintino – bas • Desidério Lázaro – saxofon • Joel Silva – trummor.

Mondag 28 November, 19.00. Christian IV:s gymnasium, Kristianstad.
Pris: 195,-
Boka förköp online: biljettkiosken.se/event/221128-bluebird- anna_lundquist_lisboa_cinco

ALL5 är Anna Lundqvists kvintett i Lissabon, Portugal. Efter att ha besökt och arbetat många år i Lissabon bestämde sig Anna Lundquist för att det var dags att starta ett eget band där. Tanken var att skapa ett gediget samspel med några av Portugals mest spännande jazzmusiker och tillsammans framföra Annas egna kompositioner.
”Jag nyper mig i armen varje gång vi spelar tillsammans, är detta på riktigt? Det är ren magi.”
ALL5 bildades i slutet av 2019, men hann inte komma i gång innan pandemin satte stopp. Nu är bandet åter igen på gång och hade i våras premiär på Hot Club De Portugal (Lissabon). Under hösten 2022 är nu bandet på turné i Sverige och nästa vår släpps deras debutskiva.
Musiken är skriven av Anna Lundqvist och bär på influenser från latinamerikansk musik, pop, rock samt svensk hymn. Den rör sig lätt och naturligt mellan den amerikanska traditionen och den europeiska jazzen.

Konserten arrangeras med stöd av Musik i Syd, Kristianstad Kommun, Statens kulturråd, Region Skåne och Studiefrämjandet och i samverkan med Christian 4:s Gymnasium

anna.jpg
musik_i_syd_logo_pos_2-png-scaled.jpg
1554.png
kulturradet_logo.gif
region skane.png
sfr-printlogo2.png
c4_logotype_3_rader_cmyk.jpg
bottom of page