top of page

2019

Miriam Aida
möter David Bowies Loving the Alien

Torsdag 21 november, 19.00 - Försmak 18.30
Lilla Salen, Kristianstad KulturKvarter
Arrangör: Blue Bird Jazz Club & Musik I Syd.
Entré: 250 kr (Medlem i Blue Bird 200 kr) Under 26 år/student 150 kr.
FÖRKÖP: Musik I Syd
MiriamAida.JPG

KANSKE ÅRETS BÄSTA KONSERT?

...Det är alltid svårt att säga i förväg. Men torsdag 21 november kan vara dagen för årets bästa konsert i Kristianstad. Då möter Miriam Aida David Bowies ”Loving the Alien” på Kulturkvarterets scen.

Kvällen arrangeras i samarbete mellan Blue Bird Jazz Club & Musik I Syd. NOTERA! Förköpet är släppt. Så vänta inte om du vill uppleva låtar som ”The Man Who Sold the World”, ”Space Oddity”, ”Ashes to Ashes”, ”Life on Mars?” och ”Let’s Dance” i nya sköna format live.

Kanske något att berätta om för världen i Kristianstad?

Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli gör Aida och hennes grupp sina hyllningar till Bowies karriär (1969-2016).
”David Bowie hade modet att utmana de sociala normerna, gå utanför de givna ramarna, som inspirerar oss. Han uppmanar oss att inte kompromissa bort oss själva med ett budskap om att våga följa sitt hjärtas väg och stå för den man är. Med detta närmast hjärtat har vi utmanat oss att göra hans låtar till våra.” (Miriam Aïda)

 

Miriam Aida har rötter i Sverige och Marocko. Hennes fokus är att skapa gemenskap med publiken, bortom nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Hon är en intressant och rosad kulturprofil; ”Känd från TV” i Allsång på Skansen, Luciafirande, Sverige och Go’ kväll. Dessutom krönikör (LIRA, Ystad Allehanda, P2 Jazzradion), programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE.


Under sina 12 år har gruppen format ett magnetiskt sound och de har redan hunnit turnera i både Sverige, Danmark och Finland med nya albumet.

 

Line Up: Miriam Aida (sång), Mats Andersson (7-strängad akustisk gitarr), Ola Bothzén och Finn Björnulfson (slagverk).
Arrangör: Blue Bird Jazz Club & Musik I Syd.
Entré: 250 kr (Medlem i Blue Bird 200 kr) Under 26 år/student 150 kr.
FÖRKÖP: Musik I Syd

bottom of page